Ferry in Wad Alhdad

Ferry in Wad Alhdad
Ferry in Wad Alhadad, Blue Nile

måndag 30 maj 2011

En helg med Nätverket för Fred på Afrikas Hron (NFPA)






Det var en mycket intensiv helg med kulturaktiviteter, minimarn och en konferens om migration och integration. Dessutom var det en trevlig middag hos en kollega i Norrtälje.

Helgen började med en middag tillsammans med fyra arbetskollegor i Norrtälje. Därefter tog vi en härlig promenad i naturen. Man fick höra ett par sånger av argentinsk tango och veta mer om Nicaragua och Argentina

I lördags var det kulturkvällen med musik från Afrikas Horn. Mycket intressant och trevligt. Jag gillar och lyssnar på Zjansiyum Henock från Etiopien. Han sjunger med stor passion för kärlek och fred.

I söndags var det minimaran för barn klass 3A från Bredängskolan. Min son var ett av de 18 barn som sprang minimaran som jag tillsammans med andra föräldrar har arrangerat för klassen.

Samma dag var det konferensen om migration och integration som Nätverket för Fred på Afrikas Horn (NFPA) har arrangerat i Kista Träff. Det var ett steg i rätt riktningen för att driva frågor som berör denna del av världen. Den politiska panelen var mycket lyckat med deltagande från borgarråd för social demokraterna Karin Wanngård, Mehmet Kaplan (Miljöpartiet), Fredrick Malm (Folkpartiet) och Abir Al-Sahlani (Centren). Vi har Också bjudit in Sverige Demokrater men de hörde aldrig a sig.

Inga kommentarer: