Ferry in Wad Alhdad

Ferry in Wad Alhdad
Ferry in Wad Alhadad, Blue Nile

tisdag 9 februari 2010

ICC saboterar en fredlig lösning i Darfur

ICC återigen försöker sabotera, än en gång, en fredlig uppgörelse i Darfur. Detta gör ICC genom att befria en anklagad rebelledare Abu Garada tidigare medlem i Justice and Equality Movemnet (JEM) för mordet på 12 AU soldater.

 I ett historiskt besök från Chad president Idirs Debi till Khartoum har öppnat för nya möjligheter att uppnå ett fredsavtal i de pågående förhandlingarna mellan rebellerna och Sudans regering i Qatar. Det är ett stort steg mot fred där både länderna har kommit överens om att tillsammans patrullera och övervaka gränsen.

 Inom loppet av en vecka har ICC kommit ut med två kontroversiella beslut som bara kan saboterar lugnet i Darfur. Brott mot mänskliga rättigheter kan aldrig preskriberas. Omar Al-Bashirs händer är röda av allt blod från offren i alla delar av Sudan. Men det är inte lämplig tid för att åtala honom just nu. Inte heller lämpligt för att befria rebeller från mord och brott mot mänskliga rättigheter som om de vore änglar. Deras händer är också röda av blod. som de har spillt i Darfur.



Hotmail: Powerful Free email with security by Microsoft. Get it now.

Inga kommentarer: